Bekir Zengin, Eski Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan ve Mersin Valisi Sayın Ali İhsan Su’dan öperek teslim aldığı bayrağımızı İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin’e teslim etti. 

1 Haziran 2018 tarihinde Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için "15 Temmuz Vefa Koşusu" başlatan Bekir Zengin, 45 gün sonunda 15 Temmuz Şehitleri anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde İstanbul 15 Temmuz Şehitleri Köprüsüne ulaştı.

Mersin Valiliği’nde düzenlenen törende Ay Yıldızlı bayrağı eski Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan ve Mersin Valisi Ali İhsan Su’dan teslim alarak yola çıkan Amatör Atlet Bekir Zengin, günde ortalama 25 kilometre yol kat ederek 1050 km’lik parkuru 45 günde tamamladı. 

15 Temmuz Darbe Girişiminin ikinci yıldönümünde, yüzlerce vatandaşımızın hainler tarafından şehit edildiği İstanbul Şehitler Köprüsü'ne 45 günlük bu anlamlı maratonun son etabını koşan Bekir Zengin'i İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Kubilay Kalaycıoğlu karşıladı.
 
Amatör Atlet Bekir Zengin 15 Temmuz Vefa Koşusunu, 15 Temmuz 2018 Pazar günü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde tamamlamanın gururunu yaşarken Mersin'den teslim aldığı Ay Yıldızlı Al bayrağımızı İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin’e teslim etti.