15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" ve "Milli Birlik Günü Programı" Mersin'de düzenlendi.

15 Temmuz Hain darbe girişiminin ikinci yılı münasebeti ile hafta boyunca "15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri çerçevesinde yapılan Milli Birlik Yürüyüşü ve Milli Birlik Günü Programı'nda Mersin, tek yürek oldu.
Programa Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Milletvekilleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, İl protokolü, antrenör, sporcu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünden Mehteran takımı eşliğinde başlayan "Milli Birlik Yürüyüşü" Vatandaşlar tarafından açılan bayrak, pankart ve dövizlerle iki yıl önce olduğu gibi omuz omuza ellerinde Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik mesajı vererek Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan binlerce vatandaş, 15 Temmuz 2016'da yapılan hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimiz için Meydanı doldurdu. Meydanda binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Şehitler Köprüsünde gerçekleştirdiği konuşma canlı yayınla verildi. İl Müftüsü Şaban Kondi, meydanı dolduran kalabalığa şehitlerimiz için dua ettirdi.

Akdeniz Mehter Takımı verdiği mini konser'in ardından Protokol konuşmaları yapıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan "15 Temmuz" konulu Sinevizyon gösteriminin de yer aldığı etkinlikte vatanı korumak pahasına kanının son damlasına kadar savaşarak şehit olan vatan evlatları anıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen 15 Temmuz Şiir yarışmasında dereceye giren Mersinli gençlerin şiir dinletisi ve yine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan "Ecdada Mektup" yarışmasında dereceye giren mektuplar okundu.

Saatler 00.13'ü gösterdiğinde tıpkı 15 Temmuz 2016 gecesi olduğu gibi Cumhuriyet Meydanı'nda ve İl genelindeki tüm camilerde Sâla sesleri yükseldi. Sâla sesleri ile birlikte Türk Bayrakları ile Meydanı dolduran Mersinliler sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttu. 

Ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz haftası boyunca Atıcılık, Atletizm, Boks, Bilardo, Yelken, Tekerlekli Sandalye Basketbol, Okçuluk ve Hentbol branşlarında "15 Temmuz Şehitlerini Anma" müsabakaları düzenlendi. Müsabakalarda şehitler anılırken dereceye giren sporcu ve takımlara madalya ve kupa verildi.