Uluslararası Cimnastik Federasyonu 2018 Faaliyet programında yer alan “Artistik Cimnastik Dünya Kupası” (World Challenge Cup) Mersin’de başladı.

Spor Kenti Mersin 06-08 Temmuz 2018 tarihleri arasında 16 Ülke’den 55 Sporcunun mücadele ettiği Artistik Cimnastik Dünya Kupası (World Challenge Cup) Mersin Olimpik Cimnastik Salonu’nda yapılan açılış seremonisinin ardından yapılan eleme müsabakaları ile başladı.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Cimnastik Salonu'nda düzenlenen açılış seremonisine Mersin Valisi Sayın Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, sporcu ve birçok ülkeden çok sayıda sporsever katıldı.

Artistik Cimnastik Dünya Kupası açılış seremonisinde bir konuşma yapan Mersin Valisi Ali İhsan Su, böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek “Asya’dan Avrupa’ya, Uzakdoğu’dan Amerika kıtasına kadar uzanan 16 ülkeden 55 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek müsabakaların başarılı geçmesi temenni ediyorum. Artistik Cimnastik Dünya Kupasına katılan tüm sporculara başarılar diliyorum. Organizasyonun ilimizde düzenlenmesine katkı sağlayan başta Gençlik ve Spor Bakanımız ile Kalkınma Bakanımız olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne, Türkiye Cimnastik Federasyonu’na ve emeği geçen herkese Mersinliler adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, desteklerinden dolayı Mersin Valisi Sayın Ali İhsan Su’ya teşekkür Plaketi verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterileri ile son bulan açılış seremonisinin ardından,  sporcuların Dünya Kupası’nın ilk elemeler için piste çıkmasıyla ‘Artistik Cimnastik Dünya Kupası (World Challenge Cup)’ resmi olarak başladı.

Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nda İlk gün alınan Sonuçlar

Erkekler Zemin Egzersiz (Floor Exercise)

1. Andrew Smith (İrlanda)
2. Frank Baines (Büyük Biritanya)
3. Ahmet Önder (Türkiye) 

Erkekler Kuplu Beygir (Pommel Horse)

1. Dariy Morozov (Azerbaycan)

2. Saeedreza Keikha (İran)
3. Rhys Mcclenaghan (İrlanda)

Erkekler Halka (Rings)

1. İbrahim Çolak (Türkiye)

2. Andrei Vasile Muntean (Romanya)
3. Yuri Van Gelder (Hollanda)

Kadınlar Tonoz (Vault)

1. Dipa Karmakar (Hindistan)

2. Göksu Üçtaş Şanlı (Türkiye)
3. Ema Kajic (Hırvatistan)

Kadınlar Düzensiz Barlar (Uneven Bars)

1. Marina Nekrasova (Azerbaycan)

2. Demet Mutlu (Türkiye)
3. Mariia Smirnova (Azerbaycan)

Mersin’in ev sahipliğinde bugün başlayan “Artistik Cimnastik Dünya Kupası’nda” İlk gün yapılan eleme müsabakaları sonunda gününde erkek sporcularımızdan Ferhat Arıcan yer ve kulplu beygir aletinde, Ahmet Önder yer aletinde, İbrahim Çolak ve Hamza Şamil Yılmaz halka aletinde finale kalırken, kadınlarda ise Demet Mutlu asimetrik paralel ve atlama masasında, Göksu Üçtaş Şanlı atlama masası aletinde, Tutya Yılmaz asimetrik paralel aletinde finale kalmıştır. Yarın yapılacak elemeler ve Pazar günü yapılacak Final müsabakalarının programı;

07 Temmuz 2018 Cumartesi
15.00-17.45 Elemeler

08 Temmuz 2018 Pazar
13.30-18.00 Finaller