Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından FIAT Sponsorluğunda gerçekleştirilen “TOSFED Fiat Slalom” etkinliği Mersin’de yapıldı.

3 Haziran Pazar günü Mersin Üniversitesi Otopark Alanı’nda Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından ve Fiat Motor Sporları iş birliği ile 120 kişinin katıldığı düzenlenen “TOSFED Fiat Slalom” etkinliği, geçen yıl gördüğü yoğun ilgi sebebiyle yeniden Mersinliler ile buluştu.

İki yıldan bu yana Türkiye’nin farklı illerinde çok sayıda otomobil tutkununu buluşturan etkinlik, geçen yıl gördüğü yoğun ilgi nedeniyle yeniden Mersin’de düzenlendi. Mersin Üniversitesi Otopark Alanı’nda gerçekleşen aktiviteye 120 katılımcının yanı sıra Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Fiat Motor Sporları Takım Direktörü Koray Kafkas, Fiat Motor Sporları Takım Pilotu Yiğit Timur ve Fiat Bölge Müdürü Fatih Varhan’da katıldı.

Mersin’de düzenlenen etkinlik için hafta boyunca Fiat Egea ile test sürüşü yapan otomobil tutkunlarının kıyasıya rekabetine sahne olurken yapılan yarışlara Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar’da özel olarak hazırlanan otomobil ile pistte Slalom yarışı yaptı. 

Fiat Motor Sporları takım pilotu Yiğit Timur’un öncülüğündeki “TOSFED Fiat Slalom” etkinliğinde katılımcılar öncelikle Fiat Motor Sporları ekibinden güvenli otomobil kullanımının püf noktalarına dair eğitim aldı. Teorik eğitimi takiben, Fiat Egea Sedan’ın pist şartlarına özel olarak geliştirilen 1.6 litrelik turbo beslemeli 180 HP'lik versiyonunu deneyimleme şansına erişti.

TOSFED Fiat Slalom etkinliği sonunda ilk üçe girenler, podyuma çıkarak madalya ve sertifikalarını Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Fiat Motor Sporları Takım Direktörü Koray Kafkas, Fiat Motor Sporları Takım Pilotu Yiğit Timur ve Fiat Bölge Müdürü Fatih Varhan’dan alırken, Fiat Motor Sporları Takım Direktörü Koray Kafkas tarafından katkılarından dolayı Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar'a teşekkür Plaketi verildi.