Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Mersin ve Doğu Akdeniz kıyılarında yapılan ilk yat yarışı olan “1. Mersin Yat Yarışları” sona erdi.

2-3 Haziran tarihlerinde arasında Marina açıklarında Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi,  Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Deniz Ticaret Odası destekleriyle gerçekleştirilen, 10-20 Metre arası D-1,D-2 ve D-3 kategorilerinde 10 tekne ve 60 sporcunun katılımı ile Mersin ve Doğu Akdeniz kıyılarında yapılan ilk yat yarışı olan “1. Mersin Yat Yarışları” tamamlandı.

Mersin Marina’da iki gün süren birbirinden çekişmeli yarışların ardından D-1 kategorisinde Mersin Yelken Akademi takımından Oytun Çalışlar birinci olurken, Hotler takımından Mert Pozcu ikinci, Mersin Yelken Akademi takımından ise Fırat Kındı üçüncülük elde etti. D-2 kategorisinde ise Andor takımından Derya Yalgın birinci, Efe Aras takımından Hakan Uysal ikinci ve Bukle takımından Buğra Reha Sakınç üçüncü oldu. D-3 kategorisinde ise Rozita takımından Ersin İlkiriloğlu birinci, Mersin Rota takımından Feridun Çatık ikinci ve Afilli takımından Nazım Önal üçüncü olma başarısı gösterdi.

Mersin ve Doğu Akdeniz kıyılarında yapılan ilk yat yarışı olan 1. Mersin Yat Yarışları’nın tamamlanmasının ardından yapılan ödül töreninde dereceye giren takım ve sporculara ödülleri Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Deniz Ticaret Odası (MTDO) Genel Sekreter Yardımcısı Halil Delibaş Mersin Marina Genel Koordinatörü Cengiz İnangül ve Türkiye Yelken Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Özgür Özcan tarafından verilirken,  Yarışlara ev sahipliği yapan Mersin Marina Genel Koordinatörü Cengiz İnangül tarafından “1. Mersin Yat Yarışlarına” destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür Plaketi takdim edildi.