Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığının faaliyet programında yer alan ve Türkiye'de ilk kez düzenlenen Okul Sporları Türkiye Muay Thai Şampiyonası  Mersin'de başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığının faaliyet programında yer alan 21-27 Mayıs 2018 tarihleri arasında Türkiye geneli 49 İl'den 880 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen  "Okul Sporları Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Türkiye Muay Thai Şampiyonası" Açılış Seremonisinin ardından başladı.

Servet Tazegül Spor Salonu'nda saygı duruşu, İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan şampiyonanın  açılış seremonisine Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Türkiye Muay Thai  Federasyonu Organizasyondan sorumlu As Başkanı Şakir Bayramoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar  öğrenciler ve sporseverler katıldı.

Açılış seremonisinde bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş şunları söyledi, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığımız tarafından, 21-27 Mayıs tarihlerinde 49 Okul takımından 880 sporcunun katılımı ile Türkiye'de ilk kez düzenlenen “Okul Sporları Türkiye Muay Thai Şampiyonası ” için Ülkemizin dört bir tarafından gelen Sevgili gençler, değerli Antrenörlerimiz ve kıymetli velilerimiz Akdeniz’in İncisi Mersinimize hepiniz hoş geldiniz. Bildiğiniz gibi artık Spor uluslararası Arenada bir güç büyük bir reklam haline geldi. Siz ne kadar başarılı iseniz, Aldığınız başarılar sonucunda elinizde bulunan güç unsurları sizi ve Ülkenizi güzel yerlere getirir. Muay Thai Sporu ise son zamanlarda Avrupa ve Dünya da sesini duyurarak Türk'ün gücünü Dünyaya göstermiştir. İnşallah Yarı Olimpik Olan Muay Thai branşı kısa zamanda Olimpik branş olarak görmeyi arzu ediyoruz. Çünkü Ata sporumuz şuan Uluslararası Arenada nasıl Ekol ise inanıyorum ki Muay Thai Branşı da Olimpik olup Ülkemizi temsil etmeye başlayınca bir Ekol olacaktır. Muay Thai branşında siz sporcular ring'e koçlar gibi çıkar dövüşür ve kazansan da kaybetsen de rakibinizle kucaklaşırsınız. İşte bu çok önemli gençler, sizlerden ricam hiç bir zaman bu yapınızdan ve tavrınızdan şaşmayın. Sevgili gençler katılmış olduğunuz bu şampiyonanın mutlaka kazananı ve kaybedeni olacaktır. Ama biz diyoruz ki kazananın birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz ve kaynaşmamız olsun. Kıymetli sporcularımız inşallah bu şampiyonada sizler yeteneklerinizi sergileyeceksiniz sizlerin bu tür şampiyonalarda başarılı olmanız için Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüz ciddi adımlar atıyor. Sizlerden ricam o çalışma masasının bir köşesine Şanlı Türk Bayrağımızı asın ve altına da şunu mutlaka yazın; ‘Ey Şanlı Bayrağım bir gün seni Uluslar arası Arena da başarılı olup seni İnşallah dalgalandıracağım’ diyerek bu doğrultuda çalışmalarınıza devam edin. Sevgili gençler bu şampiyonada dostluk, kardeşlik ve dayanışmasının sizler için bir vesile olması dileklerimle, Akdeniz’in İncisi Mersinimize tekrar hoş geldiniz diyerek hepinize ayrı ayrı başarılar diliyor saygılar sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından başlayan Türkiye Şampiyonası,  elemelerin ilk gününde renkli görüntülere sahne olurken, sporcular kıyasıya yarıştı. Okul Sporları Türkiye Muay Thai Şampiyonası  27 Mayıs Pazar günü yapılacak olan finallerin ardından sona erecek.