Tevfik Sırrı Gür Stadı önünden binlerce gencin katılımıyla start alan gençlik yürüyüşü Silifke caddesinden cumhuriyet alanına kadar devam etti.

Cumhuriyet Alanında, Atatürk anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Şaban Güneş tarafından çelenk sunumu yapıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından bir konuşma yapan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Türk milletinin hiçbir zaman esaret altında yaşamadığına ve hiçbir gücün Türk milletini esaret altında yaşatamayacağına dikkat çekerek , “Geleceğimizin teminatı kıymetli gençler  19 Mayıs Gençlik Haftası münasebetiyle gençlik yürüyüşümüzü yapmış bulunuyoruz, bu vesileyle 19 Mayıs 1919 da ki heyecan ve aynı azimle gerçekleştirdiğimiz yürüyüşten dolayı hepinizi yürekten kutluyorum. Kıymetli gençler 19 Mayıs 1919 bu milletin dünyaya karşı yeniden bağımsızlığının hareketidir. 19 Mayıs 1919 tekrar Anadolu dan dalga dalga yayılan ve emperyalizme karşı, haçlı zihniyetine karşı Anadolu savunmasının heyecanının,  başlangıcıdır.

Siz Türk’e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz ”ya istiklal ya ölüm diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barborosların, Ulubatlı Hasanların soyundansınız.

Kıymetli gençler şunu hiçbir zaman unutmayın bizler millet olarak hiçbir zaman esaret altında yaşamış bir millet değiliz. Bunu bütün emperyalist ülkelerin ve haçlı zihniyetinde olan dünyada  kendini medeniyetli zannedipte tek dişi kalmış canavar misali bugünde mazlumlara saldıran bütün dünya ülkelerine sesleniyoruz bu milleti hiçbir zaman esaret altında yaşatamasanız. Çünkü bu milletin gençliği birer Kürşattır, Metehandır, Alpaslandır, Ertuğruldur, Osmangazidir, Fatihtir, Kanunidir, Yavuz Sultan Selimdir, Mustafa Kemaldir. Emperyalistler şunu bilesiniz ki bu ülkeyi asla bölemeyeceksiniz bütün gayretleriniz beyhudedir ve beyhude kalacaktır.

Kıymetli gençler binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Unutmayınız ki “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır”

Sözde değil, bu özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.