2017-2018 sezonu U16 Erkekler AA Türkiye Şampiyonası Finali'nde Banvit Basketbol, Anadolu Efes'i 80-73 yenerek Şampiyon oldu.

13 Mayıs Pazar günü Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan Final müsabakasında Anadolu Efes’e 80-73’lük üstünlük kuran Banvit Basketbol 2017-2018 sezonu U16 Erkekler AA Türkiye Şampiyonu olurken, Anadolu Efes ikinci, Fenerbahçe ise şampiyonayı üçüncü olarak bitirdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) 2017-2018 sezonu Altyapı Faaliyetleri kapsamında 7-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen “U16 Erkekler AA Türkiye Şampiyonası” bugün Mersin Servet Tazegül Spor Salonunda oynanan Final maçıyla sona erdi. Final maçını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, TBF Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat Eser, TBF Milli Takımlar Alt Yapı sorumlusu Fikret Doğan, TBF Alt Yapı Faaliyetleri sorumlusu Gökhan Sunter, TBF Mersin İl Temsilcisi Osman Denizer ve çok sayıda Basketbolsever izledi. 

U16 Erkekler AA Türkiye Şampiyonası Final mücadelesinin ilk çeyreğini 22-21 önde tamamlayan Anadolu Efes karşısında Banvit devreye 43-32’lik skorla üstün girdi. Başa baş geçen mücadelenin son bölümüne 59-57 önde giren Banvit Basketbol, son çeyrekte üstün oyununu sürdüren Banvit mücadeleyi 80-73 kazanarak şampiyon oldu.

U16 Erkekler AA Türkiye Şampiyonası sonunda düzenlenen ödül töreninde Şampiyon olan Banvit Basketbol, ikinci olan Anadolu Efes ve üçüncü olan Fenerbahçe’nin madalya ve kupaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, TBF Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat Eser, TBF Milli Takımlar Alt Yapı sorumlusu Fikret Doğan, TBF Alt Yapı Faaliyetleri sorumlusu Gökhan Sunter, TBF Mersin İl Temsilcisi Osman Denizer verirken,  En iyi Guard Enes Bayraktar (Anadolu Efes), En iyi Forvet Tibet Deniz Görener (Darüşşafaka), Asist Kralı Mthat Can Özalp (Yeşim Spor Kulübü), Sayı Kralı Ata Can Atsüren (Tofaş Spor Kulübü) olurken, En iyi Pivot, Ribaund Kralı ve şampiyonanın En değerli oyuncusu seçilen Alperen Şengün’e (Banvit Basketbol) ödülleri TBF Eğitim Kurulu Üyesi Alaeddin Yakan, TBF Temsilcileri Metin Gürbüz, Serkan Su ve Muhammed Diyaüddin Sağır tarafından verildi.

Şampiyonanın tamamlanmasının ardından takım sıralamaları şöyle oluştu;

1.Banvit Basketbol
2.Anadolu Efes
3.Fenerbahçe
4.Darüşşafaka
5.Galatasaray
6.Tofaş Spor Kulübü
7.Antalya Gelişim
8.Pınar Karşıyaka