Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığının 2018 yılı faaliyet programında yer alan “Uluslararası Tour Of Mersin” bisiklet yarışları başladı.

19-22 Mayıs tarihleri arası Mersin Valiliği himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü, 9 ülkeden 15 takım ve 105 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen ‘Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’ 123 Km’lik Anamur-Gülnar/Yanışlı etabı ile başladı.

Anamur da Startı verilen “Uluslararası Tour Of Mersin” bisiklet yarışları öncesi Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği "Koşabiliyorken Koş" projesi kapsamında Anamur Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından pankart açılarak projeye destek verildi.

Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’ 123 Km’lik Anamur-Gülnar/Yanışlı etabının ilk gününde, sporcular, Etap Klasmanı'nda Azerbaycan'dan Kirill Pozdnyakov birinci, Belarus'tan Eduard Vorganov ikinci, Bulgaristan'dan Stanimir Cholakov üçüncü olurken, Genel Klasman'da birinci olan Azerbaycan’dan Kirill  Pozdnyakov, Yokuş Klasmanında Belarus'tan Eduard Vorganov, Sprint Klasmanında birinci olan Azerbaycan'dan Kirill Pozdnyakov . 

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nun Anamur Kapısı yarışında Almanya'dan Florian Kretschy birinci olurken, Bozyazı kapısında Türkiye'den Ferit Can Şamlı birinci, Aydıncık kapısında Belarus'tan Eduard Vorganov birinci olurken, Gülnar kapısında yine Belarus'dan Yauhen Sobal birinciliği göğüsledi.


Dört ayrı etaptan oluşan ‘Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’ 20 Nisan 2018 Cuma günü saat 11.30’da Mut Karacaoğlan Parkı önünden Startı verilecek olan 164.4 Km’lik Mut-Mersin etabı ile devam edecek.

Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu kalan etaplar;

2. Etap Mut-Mersin, 164.4 km Start      11:30               Mut/Karacaoğlan Park
3. Etap Tarsus-Mersin, 151.9 km Start   11:00               Tarsus/Tarsu AVM
4. Etap  Mersin-Mersin, 129 km. Start   10:00               Mersin/Cumhuriyet