Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen "Okul Sporları Yıldız Erkekler Hentbol İl Birinciliğinde" Ali Kuşçu Ortaokulu Şampiyon oldu. 

Türkiye Okul Sporları Federasyonunun 2017-2018 sezonu faaliyet takviminde yer alan il geneli 12 Okul takımının katılımı ile Seyfi Alanya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Okul Sporları Yıldız Erkekler Hentbol İl Birinciliği Ali Kuşçu Ortaokulu ile Menteş Ortaokulu arasında oynanan Final müsabakasıyla tamamlandı. 

Final müsabakasında Ali Kuşçu Ortaokulu,  Menteş Ortaokulunu 27-19 yenerek Okul Sporları Yıldız Erkekler Hentbol İl Şampiyonu olma başarısı gösterirken, Menteş Ortaokulu İkinci oldu. Üçüncülük ve dördüncülük mücadelesinde ise Çay Mahallesin Ortaokulu, Özel Uğur Okulları Ortaokulunu 18-16 yenerek üçüncülüğü elde etme başarısı gösterdi. 

Okul Sporları Yıldız Erkekler Hentbol İl Birinciliği müsabakalarının tamamlanmasıyla Şampiyon olan Ali Kuşçu Ortaokulu ve ikinci olan Menteş Ortaokulu İlimizi 4-8 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Okul Sporları Yıldız Erkekler Hentbol Türkiye Grup elemelerinde temsil edeceklerdir. 

Müsabakaların tamamlanmasının ardından dereceye giren takımlara ödüllerini Türkiye Hentbol Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Ayhan Sümer ve Okul idarecileri takdim etti. 

Alınan sonuçlara göre Okul Sporları Yıldız Erkekler Hentbol İl Birinciliğinde sıralama şöyle oluştu; 

1.Ali Kuşçu Ortaokulu
2.Menteş Ortaokulu
3.Çay Mahallesi Ortaokulu
4.Özel Uğur Okulları Ortaokulu