Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonunun bu yıl ilk kez Faaliyet programına aldığı “+1. Engelliler Farkındalık Bocce Turnuvası” sona erdi. 

Türkiye’nin ilk ve tek Engelli Gençlik Merkezi olan Yenişehir Engelliler Gençlik Merkezimizde düzenlenen bu yıl ilki düzenlenen “+1. Engelliler Farkındalık Bocce Turnuvası” sona erdi.

5-6 Nisan 2018 tarihleri arasında Mersin Türkiye’nin ilk ve tek Engelli Gençlik Merkezi olan Yenişehir Engelliler Gençlik Merkezimizde İl geneli 24 Takımdan 76 özel sporcu, 24 Bedensel Engelli Sporcu olmak üzere 100 sporcunun katılımı ile düzenlenen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş ve Spor Şube Müdürü Vedat Akyar’ın katıldığı “+1. Engelliler Farkındalık Bocce Turnuvası” ödül töreninin ardından sona erdi.

İki gün yapılan +1. Engelliler Farkındalık Bocce Turnuvası sonunda Bedensel Engelliler kategorisinde Yenişehir Engelliler Gençlik Merkezi (A) birinci, Beyaz Ay Derneği (A) ikinci, Yenişehir Engelliler Gençlik Merkezi (B) üçüncü ve Beyaz Ay Derneği (B) dördüncü olurken Özel Sporcular kategorisinde ise Kuyuluk Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi (A) birinci, Kuyuluk Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi (B) ikinci, Çankaya Özel Eğitim Merkezi Üçüncü ve Kuyuluk Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi (C) dördüncü oldu.

Turnuva sonunda Engelli sporculara tek tek ilgilenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, dereceye giren özel sporculara kupa ve madalyalarını Spor Şube Müdürü Vedat Akyar ile birlikte vererek, Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Milli Takım Antrenörü Bülent Sümra’ya ve müsabakaları gönüllü olarak yöneten hakemlere özverili çalışmalarından dolayı birer teşekkür Plaketi takdim etti.