Türkiye Okul Sporları Federasyonu’nun 2018 Yılı Faaliyet Programında yer alan Okul Sporları Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası Mersin'de başladı.

6-8 Nisan 2018 tarihleri arasında Mersin’in ev sahipliğinde Türkiye geneli 100 Okul takımından yaklaşık 400 sporcunun katılımı ile Olimpik Cimnastik Salonunda gerçekleştirilecek olan Okul Sporları Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası bugün yapılan açılış seremonisinin ardından başladı.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Cimnastik Salonu’nda düzenlenen açılış seremonisine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Merkez hakem kurulu Başkanı Fehmi Ceylan, Sporcu, Antrenör, Hakem ve sporcu velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş şunları söyledi, “Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından, 6-8 Nisan tarihlerinde 100 Okul takımından yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla ilimizde düzenlenen “Okul Sporları Artistik Cimnastik Minikler, Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Türkiye Şampiyonası” için Ülkemizin dört bir tarafından gelen Sevgili gençler, değerli Antrenörlerimiz ve kıymetli velilerimiz Akdeniz’in İncisi Mersinimize hepiniz Hoş geldiniz. Sevgili gençler katılmış olduğunuz bu şampiyonanın mutlaka kazananı ve kaybedeni olacaktır. Ama biz diyoruz ki kazananın birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz ve kaynaşmamız olsun. Kıymetli sporcularımız inşallah bu şampiyonada sizler yeteneklerinizi sergileyeceksiniz sizlerin bu tür şampiyonalarda başarılı olmanız için Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüz ciddi adımlar atıyor. Federasyon Başkanımız Suat Çelen ile yaptığımız bir görüşmede bana şunu söyledi; Hollanda, Belçika, Fransa, İspanya gibi Avrupa ülkeleri, içinde bulunduğumuz bu Olimpik Cimnastik Salonumuzda Milli takımlarının kamplarını bu salonda yapılması taleplerinin olduklarını belirtti. Bu ülkelerin talepleri bizleri gururlandırdı. Çünkü eskiden Milli takımlarımız Kamp için başka ülkelere gider, onların imkanları ile kamp yaparlardı. Şimdi ise Ülkemizin bir çok yerine Bakanlığımız tarafından yaptırılan Dünya’da sayılı tesislerimiz hamd olsun artık mevcut ve bu tesislerde kamp yapmak için Dünyanın bir çok ülkesi talepte bulunuyor. Değerli sporcularımız hepinizin evinde kendinize ait ders çalıştığınız bir çalışma masanız mutlaka vardır. Sizlerden ricam o çalışma masasının bir köşesine Şanlı Türk Bayrağımızı asın ve altına da şunu mutlaka yazın; ‘Ey Şanlı Bayrağım bir gün seni Uluslar arası Arena da başarılı olup seni İnşallah dalgalandıracağım’ diyerek bu doğrultuda çalışmalarınıza devam edin. Sevgili gençler bu şampiyonada dostluk, kardeşlik ve dayanışmasının sizler için bir vesile olması dileklerimle, Akdeniz’in İncisi Mersinimize tekrar hoş geldiniz diyerek hepinize ayrı ayrı başarılar diliyorum.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Açılış Seremonisinin ardından ilk gün yapılan yarışların sonunda küçük erkekler, yıldız erkekler ve genç erkekler kategorilerinde dereceye giren sporcu ve okul takımlarına kupa, madalya ve başarı belgeleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Spor Şube Müdürü Vedat Akyar ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu Merkez hakem kurulu Başkanı Fehmi Ceylan tarafından verildi.

Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Okul Sporları Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası 8 Nisan  Pazar günü yapılacak olan müsabakalarla sona erecek.