Mersin’de ilk defa düzenlenen ve iki gün sürecek olan +1. Farkındalık Bocce Mersin İl Birinciliği Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Yenişehir Engelliler Gençlik Merkezinde bugün başladı.

Engelli sporculara yakın ilgi gösteren İl Müdürümüz Şaban GÜNEŞ, turnuva öncesi yaptığı konuşmada engelli sporculara her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade ederek, “Özveriyle bu organizasyonu hazırlayan değerli hocalarımızı ve gençlik merkezi çalışanlarını yürekten kutluyorum.  Siz kıymetli velilerimize, engelli yavrularımıza her türlü imkanı sunan ve engellilerimiz konusunda bizlere sürekli talimatlar veren hiçbir zaman engellilerimizin istek ve taleplerini geri çevirmeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ a ve hükümetimize şükranlarımızı arz ediyorum.

Türkiye sosyal devlet anlayışıyla çok yol kat etti. Engelli gençlerimizle bir arada olmak, onların spor yapmalarını izlemek ve onların heyecanlarına ortak olmak bizleri mutlu ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bundan sonra da bu tür faaliyetlerin artması konusunda da gerekli çalışmaları yaparak siz kıymetli engelli yavrularımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.  Kıymetli engelli kardeşlerimizin hizmetkarıyız, sizler için bu yolda çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bizden istek ve talepleriniz olursa her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum. Bu turnuvanın dostluk, kardeşlik ve kaynaşma duygusuyla geçmesini temenni ediyor, hepinize başarılar diliyor saygılar sunuyorum” dedi.

Türkiye’nin ilk ve tek Engelliler Gençlik Merkezinde ilk defa düzenlenen 18 özel sporcu  ve 6 bedensel  engelliler takımından  toplam 95 sporcunun katıldığı +1. Farkındalık Bocce Mersin İl birinciliği İl Müdürümüz Şaban GÜNEŞ ’in başlama düdüğüyle start aldı.

İki gün sürecek olan turnuva sonunda dereceye giren sporculara başarı belgesi ve madalya verilecek.