Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Mersin’de düzenlenen Voleybol 1. Lig Erkekler Final Etabı Maçları sona erdi.

20-22 Mart 2018 tarihlerinde Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Voleybol 1. Lig Erkekler Final Etabı Maçları” bugün oynanan Solhan Spor, TFL Altekma ve Tokat Belediye Plevne Spor, Arhavi Belediye Spor mücadeleleri ile tamamlandı.


Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Toroslar 1000 Kişilik Spor Salonunda bugün oynanan karşılaşmaları Mersin Valisi Ali İhsan Su, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Toroslar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Saygan, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu ve TVF Asbaşkanı Suat Güler birlikte izledi.


2017 – 2018 Voleybol Sezonu Voleybol 1. Lig Erkekler Final Etabı 3 günlük tek devreli lig usulü olarak oynanan Final müsabakalarının son günü oynanan karşılaşmalarda Solhan Spor, TFL Altekma Sporu 3-1 yenerken 4’lü turnuvanın son maçında ise Arhavi Belediye Spor, Tokat Belediye Plevne Sporu 3-1 mağlup etti.


Karşılaşmaların tamamlanmasının ardından düzenlenen ödül töreninde final etabını 2. sırada tamamlayan Tokat Belediye Plevne takımının madalyalarını Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, kupasını TVF Asbaşkanı Suat Güler tarafından verilirken, Final etabını ilk sırada tamamlayan Arhavi Belediyespor takımına ise madalyalarını TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, kupasını Mersin Valisi Ali İhsan Su  ile TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi.

1.Lig Erkekler Final Etabı karşılaşmalarında bugün alınan sonuçlar şöyle;

23-25, 25-22, 25-19, 25-23 Solhan Spor 3-1 TFL Altekma, 
13-25, 25-17, 22-25, 15-25 Tokat Belediye Plevne Spor 1-3 Arhavi Belediyespor

Üçüncü ve son gün oynanan karşılaşmaların ardından oluşan puan durumu şöyle;

Puan Durumu
1.Arhavi Belediyespor– 5 puan
2.Tokat Belediye Plevne Spor –5 puan
3.Solhan Spor – 5 puan
4.TFL Altekma Spor– 3 puan

Bu sonuçların ardından; puan cetvelini ilk iki sırada tamamlayan Arhavi Belediyespor ile Tokat Belediye Plevne Spor takımları, 2018 – 2019 voleybol sezonunda Efeler Ligi’nde mücadele edecekler.