Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından düzenlenen “Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası” Mersin’de başladı.


Federasyonun 2018 Faaliyet Programında yer alan, 15-18 Mart 2018 tarihlerinde Türkiye geneli 14 ilden 57 sporcunun mücadele ettiği “Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası” Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, TBESF Badminton Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Elduran, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Derneği (ASKF) başkanı Mithat Ertaş, antrenör ve sporcuların katılımı ile Toroslar 7. Bölge Spor Salonunda yapılan açılış seremonisinin ardından başladı. 


Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, yaptığı açılış konuşmasında böylesine anlamalı ve bir o kadar önemli olan bu şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti, “Öncelikle Spor Kenti Mersinimize hepiniz hoş geldiniz. Bilindiği üzere son yıllarda siz değerli engelli kardeşlerimize yönelik Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekten çok güzel adımlar atılmıştır. İnşallah bunlarında devamı gelecektir. Spor engel tanımaz, engeller yeterki zihinlerde ve gönüllerde olmasın. Siz kıymetli engelli kardeşlerimizin spor içerisinde kalması ve hayata bağlanmanız bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Ülke olarak Paralimpik Oyunlarında güzel başarılar elde ediyoruz. İnşallah önümüzdeki Olimpiyatlarda da siz kıymetli kardeşlerimizin içinden  Olimpiyatlarda derece yapacak, şampiyon olarak bayrağımızı gönlere çektirecek sporcuların çıkacağı kanaati ve ümidindeyiz. Dualarımız sizlerle kıymetli kardeşlerim. Yapılacak olan müsabakalarda mutlaka kazanan da, kaybeden de olacak. Diyoruz ki sporda önceliğiniz dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik olmalıdır. Kazanan dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik olsun diyor,  Şampiyonaya katılan tüm sporcu, antrenör ve hakemlerimize başarılar diliyorum” dedi.

18 Mart Pazar günü yapılacak final karşılaşmaları ile tamamlanacak ‘Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası’nda’ ilk ikiye giren Sporcular, 5-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Konya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek “Uluslararası Enes CUP Bedensel Engelliler Badminton Turnuvası’nda” Ülkemizi temsil edeceklerdir.