Milli Eğitim Gençlik Kampı Mersin/Silifke merkez ve köy Okullarından 229 öğrencinin katılımı ile23 Nisan Gençlik kampında başladı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Protokol gereği, Silifke merkez ve köy Okulları 6-7 ve 8. Sınıflarda eğitim gören 229 öğrenci, 18 Kamp Liderinin katılımı ile “MEB 2. Dönem Kampı” Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Silifke/Kapızlı 23 Nisan Gençlik kampında başladı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan İş Birliği Protokolü kapsamında Mersin’de bulunan Okullarda okuyan öğrencilerin yoğun geçen eğitim ve öğretimlerinden bir nebze olsun uzaklaşıp samimi bir ortamda sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda bilgi, beceri, yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi hedeflenen kampta gençler gönüllerince eğlenme fırsatı buluyor. 

Gençlerin Hafta sonlarını sportif, kültürel ve sosyal anlamda en iyi şekilde değerlendirmeleri adına 9-12 Mart 2018 de ilki gerçekleştirilen Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından görevlendirilen Gençlik Liderleri eşliğinde Sportif Aktiviteler (Matrak Sporu, Bisiklet, Futbol, Voleybol, Basketbol, Dağcılık, Basketbol ve çocuk oyunları) yanında, Müzik Aletleri eğitimi, Halk Oyunları, Tiyatro, Seminer ve eğitimlerle birlikte tarihi ve kültürel gezilerle öğrencilere unutamayacakları anlar yaşatılarak, sevgi ortamında kalıcı dostluklar edinmeleri sağlanıyor. 

Bu hafta sonu başlayan MEB Kampları 11-14 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılacak olan 10. Dönem MEB kampı ile sona erecek.