Mersin'in de ev sahipliği yaptığı bu yıl ilki düzenlenen Tour Of Mediterranean (1.Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu) Adana-Mersin Etabı tamamlandı.

Türkiye Bisiklet Federasyonunun 2018 yılı faaliyet programında yer alan ve bu yıl ilk kez düzenlenen ‘1. Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu'nun’ 2. etabı Adana'dan başlayan yarışta sporcular, Adana-Mersin D-400 Karayolu Tarsus kent merkezi, Ashab-ı Kehf Mağarası civarı, Huzurkent Nacarlı Mahallesi güzergahından Mersin İsmet İnönü Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarı'nda yapılan toplamda 121 km'lik Adana-Mersin etabı Özgecan Aslan (Barış) Meydanı'nda son buldu.

1. Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu'nun Adana-Mersin etabının tamamlanmasının ardından Ferdi sıralamada Torku Şeker Spor'dan Onur Balkan birinci, Batuhan Özgür ikinci, Brisaspor'dan Yunus Emre Yılmaz üçüncü olurken 2. Etabın Genel Klasman Lideri Onur Balkan, en iyi Sprinter Siarhel Papok ve Tur'un en iyi yokuşçusu ise Hanibal Tesfay seçildi.

2-4 Mart 2018 tarihleri arasında Kalkınma Bakanlığı himayelerinde Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Mersin Ekonomi Platformu (MEP) tarafından bu yıl birincisi yapılan, Antakya, Adana ve Mersin olmak üzere 3 etapta gerçekleştirilecek Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu'nun 115 km'lik  Mersin-Erdemli-Mersin etabına 14 yabancı 4 Türk olmak üzere 18 takımdan 120 sporcu mücadele edecek. 

4 Mart Pazar günü saat 10.00'da Start'ı Özgecan Aslan (Barış) Meydanı'nda verilecek olan 1. Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu'nun üçüncü ve son yarışı olan Mersin-Erdemli etabı, Adnan Menderes bulvarını güzergahında devam edecek ve İsmet İnönü Bulvarı, 3. Çevre Yolu, Akbelen Bulvarı üzerinden Mersin-Erdemli Otoban yolunda devam edecek. Erdemli istikametinden D-400 Karayolu'na tekrar dönüş yapılacak olan yarış güzergahında yarışmacılar Viranşehir sahilinden Adnan Menderes Bulvarına çıkış yaparak başlangıç noktası olan 1. Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu Özgecan Aslan (Barış) Meydanı'nda sona erecek.

1. Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu'nun Adana-Mersin etabının tamamlanmasının ardından Ferdi sıralamada dereceye giren sporculara madalya ve mayoları Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Ada Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) Başkan Vekili Mehmet Ateş, Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı İrfan Çelik ve Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Ogün Hamza Oğulları tarafından verildi.

1. Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu, yarın (Pazar Günü) Mersin-Erdemli etabının tamamlanmasının ardından 13.00'da Özgecan Aslan (Barış) Meydanı'nda yapılacak olan ödül töreninin ardından sona erecek.