Mersin merkez ilçelerine bağlı mahallelerde yaşayan dezavantajlı çocuklar, Kalkınma Bakanlığımızca finanse edilen ve Valiliğimiz koordinasyonunda yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında; Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Köyden Kente Sporla Geleceğe Projesi’ çerçevesinde spor kıyafeti ve spor malzemesi dağıtıldı.

        Servet Tazegül Spor Salonunda gerçekleştirilen Merkez ilçelere bağlı mahallelerde yaşayan ve sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerden yararlanamayan 12-24 yaş aralığındaki dezavantajlı çocuklarımızın bireysel gelişimlerine yardımcı olmak, sosyalleşmelerini sağlamak ve hayata bakış açılarını olumlu yönde değiştirmek amacıyla yürütülen sosyal destek projesi kapsamında malzeme dağıtımı yapıldı. Vali Su, daha sonra çocuklarla birlikte  badminton ve basketbol oynadı ve onlarla sohbet etti.

       Mersin Valimiz Sayın Ali İhsan SU, Tenis Kompleksinde, Olimpik Cimnastik Salonunda, Olimpik Yüzme Havuzu ve Nevin Yanıt Atletizm Sahasında incelemelerde bulunarak İl Müdürümüz Şaban GÜNEŞ’ ten faaliyetler hakkında bilgi aldı.