Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sayın Abdurrahim Boynukalın, Mersin’de “Gençlik ve Şehadet” Konulu Programda Gençlerle buluştu.

Mersin Üniversitesi Uğur Oral Konferans Salonu’nda düzenlenen Gençlik ve Şehadet Gecesi”  programı, İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından, Proje İmam Hatip Lisesi bir öğrenci tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mersin Şube başkanı Okan Özer’in açılış konuşmasının ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri tanıtım filmi ile devam etti. 

Tanıtım Filminin ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sayın Abdurrahim Boynukalın, Salonu dolduran Gençlerin yoğun katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi, “Sevgili Gençler öncelikle bu önemli ve anlamlı programa iştirak ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Şuan karşımda gördüğüm kalabalık anladığım kadarıyla Lise ve Üniversite öğrencilerimizden oluşan bir kitle. Öncelikle Liseli ve Üniversiteli Gençlerimizin kafasına takılan şu, Bir Şehit gibi yaşamadıktan sonra Allah size Şehadeti nasip etmez. Sevgili Gençler bugünlerde hepimizin gündeminde olan Vatan, Millet, Ümmet, Toprak, Coğrafya, İslam ve Şehadet. Bütün meselenin tam ortasında Afrin var. Öncelikle Rabbim Afrin’deki Şehitlerimize rahmet eylesin. Onların Şefahatine nail eylesin. Onların kanları ile suladığı bu topraklarda, bizlerin bir şehit gibi yaşayıp onların yaşadığı bu onuru, şerefi hayatımızın sonuna kadar yaşamamız için bizlere sürekli Nasıl bir Gençlik istiyoruz sorusu soruluyor. Mesela burada bulunan kardeşlerimizin tamamı bugün günlerden Çarşamba haftanın ortası bu saatte yaşıtları başka yerlerde iken ‘Gençlik ve Şehadet Gecesi’ programında olmayı tercih ederek, aynı zamanda deklare etmiş oluyor. Sevgili kardeşlerim tekrar tekrar hepiniz bu anlamlı programa hoş geldiniz. Tamda istediğim şekilde güzel, ciddi, sohbet, muhabbet, gırgır, soru, cevap ve bilgilendirici bir program olduğunu düşünüyorum. Ben sizlerle bu güzel programda burada olmaktan büyük keyif aldım. Allah hepinizden razı olsun” dedi. 

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sayın Abdurrahim Boynukalın’ın konuşmalarının ardından Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mersin Şubesi tarafından Sayın Abdurrahim Boynukalın’a hediye taktimi yapıldı. Şehitlerin hayatlarının konu edildiği Sinevizyon gösterimiyle duygu dolu anların yaşandığı program, Sanatçı Ammar Acarlıoğlu’nun söylediği şarkılarına salonda bulunan gençlerde eşlik etti. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mersin Şubesinin ortaklaşa düzenlendiği “Gençlik ve Şehadet Gecesi” konulu program, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Sayın Abdurrahim Boynukalın ve Sanatçı Ammar Acarlıoğlu, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Mersin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü Oğuz Kaymaz, Gençlik Merkezleri Müdürü Fatih Nacar,  Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mersin Şube başkanı Okan Özer ve Salonu dolduran Mersin Üniversitesi Öğrencinin katıldığı "Gençlik ve Şehadet Gecesi" programında şehadet makamının yüceliği anlatılırken şehitlerin hayırla yad edilmesinin ardından sona erdi.