Yüzme sporunun efsane isimlerinden merhum Nejat Nakkaş anısına düzenlenen “Türkiye Masterlar Kış Yüzme Şampiyonası” Mersin’de başladı.

Türkiye Yüzme Federasyonu 2018 faaliyet programında yer alan ve 9 -11 Şubat  2018 tarihlerinde 2013 Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapan Olimpik Yüzme Havuzunda, Türkiye geneli 45 Kulüpten 295 sporcunun mücadele edeceği, yüzme sporunun efsane isimlerinden merhum Nejat Nakkaş anısına düzenlenen “Türkiye Masterlar Kış Yüzme Şampiyonası” Mersin’de başladı.

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Türkiye’de yüzme sporunun efsane isimlerinden merhum Nejat Nakkaş anısına düzenlenen Şampiyona’nın Açılış Seremonisine Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Selçuk Demirel, Haluk Önem, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Çoban, Türkiye Yüzme Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Mehmet Özen, hakem ve sporcular katıldı.

Açılış Seremonisi Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan okunmasının ardından bir konuşma yapan Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Demirel; “Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş’e, Şube Müdürü Vedat Akyar’a, Şampiyonaya ev sahipliği yapan Mersin Olimpik Yüzme Havuzu yönetmeninden tüm ekibe teşekkür eder, sporcuları da sevgiyle kucaklıyorum. Türkiye Yüzme Federasyonu 2017-2018 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Masterlar Kış Yüzme Şampiyonasını Federasyon olarak geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden merhum Nejat Nakkaş’ın anısına yapma kararı aldık. Merhum Nejat Nakkaş’a yüzme camiası olarak ‘Nejat Baba’ derdik. Çünkü Nejat Babanın yüzme sporunda gerek sporcusu gerek yöneticisi her şeyden öncesi sportmen kişiliğiyle değerli bir büyüğümüzdü. Kendisini her zaman yad edeceğiz. Nejat babaya tekrar Allah’tan rahmet Ailesine baş sağlığı dileriz. Değerli sporcularımız üç gün boyunca yarışacağınız Şampiyonaya özelikle büyük emek sarf eden başta hakem arkadaşlarımıza ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Çoban’a çok Teşekkür eder başarılarının devamını dilerim. Her şey gönlünüzce olsun” dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından başlayan yarışlarda dereceye giren sporculara madalyaları Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar tarafından takdim edildi.

Bugün başlayan Türkiye Masterlar Kış Yüzme Şampiyonası 11 Şubat Pazar günü yapılacak yarışların ardından sona erecek.