Rize, Antalya, Niğde ve Nevşehir’de yapılan Türkiye Boks Şampiyonalarında dereceye giren başarılı sporcuları il Müdürümüz Şaban Güneş tebrik ederek Plaketle ödüllendirdi.

 

Rize’de düzenlenen büyük erkekler Türkiye şampiyonasında 49 kiloda ikinci ve Antalya’da yapılan U22 Türkiye Büyük Erkekler Boks Şampiyonasında birinci olan İbrahim Kutay, ve yine Atalay’daki turnuvada üçüncü olan Muhammet Ersin Emir, Niğde’de yapılan Genç Erkekler Türkiye Boks Şampiyonasında kilolarında Şampiyon olan Nizam Akyol ve Abuzer Topaloğlu turnuva ikincisi Mahmut Can Çiçek, Nevşehir’de düzenlenen Büyük Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonasında Şampiyon olan Gülizar Kara ve üçüncü olan Merve Evran, Yıldız Bayanlarda Fatma Beyza Dürgün şampiyon olurken, Gülşade Kurt Türkiye üçüncüsü oldu. Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Mersin Boks İl Temsilcisi Filiz Oral ve turnuvalarda derecye giren sporcuların antrenörlerini kabul eden İl Müdürümüz Şaban Güneş, başarılı sporcuları tebrik ederek plaketle ödüllendirdi.

 

Bu yıl Gençlik Olimpiyatları aday kadrosunda yer alan Mersinli boksör 56 kg Mizan Aykol, Şampiyonanın en teknik boksörü seçildi. Başarılı boksör kilosunda Türkiye Şampiyonluğu elde ettiği için Ülkemizi 2018 yılı içinde Rusya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası, Venezuella’da yapılacak Dünya Şampiyonası ve Arjantin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Gençlik Olimpiyatlarına direkt olarak katılma hakkı elde etti.  

 

Türkiye Şampiyonu olma başarısı gösteren 91 kg Abuzer Topaloğlu’da Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanırken, Şampiyona’da Türkiye İkinciliği elde eden Mahmut Can Çiçek ise Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonalarına katılabilmek için Milli Takım seçmelerine katılacak.

 

Mersin boksu geçmiş yıllarda olduğu gibi başarılı sonuçlar elde ederek Türkiye’de adından söz ettiren bir döneme girdiklerini ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Şaban Güneş, “Boksörlerimiz Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda elde etikleri başarılar bizleri gururlandırmıştır. Mersinli sporcularımızın ülkemizde almış oldukları başarılı sonuçların ardından Gençlik Olimpiyatları, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında, ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edip başarılı sonuçlarla döneceklerine inanıyorum. Bu bağlamda sporcularımızı, Antrenörlerini ve İl temsilcimizi tebrik ediyor, başarılarının devamı diliyorum" dedi.