Genç Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda Mersinli Boksörlerden madalya yağmuru.

Türkiye Boks Federasyonu’nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan, 30 Ocak 5 Şubat tarihleri arasında Niğde 5 Şubat Spor Salonu yapılan ve Türkiye geneli 63 ilden 518 sporcunun mücadele ettiği “Genç Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda” Mersinli boksörlerden 56 kg Mizan Aykol Türkiye Şampiyonu, 81 kg Mahmutcan Çiçek Türkiye İkincisi ve 91 kg Abuzer Topaloğlu Türkiye Şampiyonu olma başarısı göstererek Şampiyonaya damga vurdular.

Bu yıl Gençlik Olimpiyatları aday kadrosunda yer alan Mersinli boksör 56 kg Mizan Aykol, Şampiyonanın en teknik boksörü seçildi. Başarılı boksör kilosunda Türkiye Şampiyonluğu elde ettiği için Ülkemizi 2018 yılı içinde Rusya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası, Venezuella’da yapılacak Dünya Şampiyonası ve Arjantin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Gençlik Olimpiyatlarına direkt olarak katılma hakkı elde etti.  

Türkiye Şampiyonu olma başarısı gösteren 91 kg Abuzer Topaloğlu’da Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanırken, Şampiyona’da Türkiye İkinciliği elde eden Mahmutcan Çiçek ise Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonalarına katılabilmek için Milli Takım seçmelerine katılacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Şaban Güneş, “Boksörlerimiz Niğde de düzenlenen Genç Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda iki altın ve bir gümüş madalya alarak bizleri gururlandırmıştır. Mersinli sporcularımızın Ülkemizde almış oldukları başarılı sonuçların ardından Gençlik Olimpiyatları, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında, ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edip başarılı sonuçlarla döneceklerine inanıyorum. Bu bağlamda sporcularımızı, Antrenörlerini ve İl temsilcimizi tebrik ediyor, başarılarının devamı diliyorum" dedi.