Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz Proje Birimi tarafından gençlere yönelik hazırlanan üç proje kabul gördü.

Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilecek olan 8.335.410 TL bütçe ile  Toroslarda Spor-Kültür-Sanat projesi, Köyden Kente Sporla Geleceğe Projesi ve Görmeyen Gözler Kalbiyle Hisseder projesi kabul görmüştür.

Kalkınma Bakanlığı'nca uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleştirmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla Kalkınma Bakanlığınca uygulanan 2018 yılı SODES Programı kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz proje birimi tarafından hazırlanan üç proje onaylandı.

TOROSLARDA SPOR,  KÜLTÜR VE SANAAT PROJESİ

İlimiz, yaz aylarında sıcak olması sebebiyle yayla kültürüne sahiptir. Olumsuz sıcak iklim şartlarından dolayı yaylalık alanlara giden çocuk, genç ve yetişkin nüfusun çeşitli sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerde yaz spor okullarına, yaz gençlik merkezlerine yönelik tesis (halı saha, basketbol sahası, voleybol sahası) yapılmasına, mevcut okullar bünyesinde gençlim merkezi oluşturmak üzere il sınırlarımız içerisinde yer alan 15 yayla merkezinde uygulanacak olan il müdürlüğümüzce hazırlanmış olan SODES Projesi Kalkınma Bakanlığımız tarafından kabul görmüştür.

KÖYDEN KENTE SPORLA GELECEĞE PROJESİ

Merkez ilçelerimizde bulunan köy tüzel kişiliğini kaybetmiş ve mahalle olmuş uzak yerleşim yerlerinde bulunan okullarda eğitim-öğretimine devam eden ekonomik yönden kısıtlı il merkezlerinde yapılan sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerden yararlanamayan 12-14 yaş aralığındaki çocuklarımızın bu imkanlardan faydalanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak ve spor kültürü oluşturarak sosyalleşmelerini sağlamak, hayata bakış açılarını değiştirmeyi amaçlıyoruz.

GÖRMEYEN GÖZLER KALBİYLE HİSSEDER PROJESİ

Engelli bireylerin Rehabilitasyon ve rekreasyonunda spor önemli bir yere sahiptir. Engelli ailelerin hayat şartlarından dolayı bilgisiz oluşları engelli bireyin spor yapmasını zorlaştırmaktadır. Spor yapma imkanı bulunmayan çok kısıtlı imkanlarla spor yapmaya çalışan görme engelli bireylerin yaşam kalitelerini arttırmak, spor yoluyla sosyal hayata uyumlarını sağlamaktır. Bu proje ile görme engellilerimize sporu alışkanlık haline getirerek sosyal hayatın içine çekerek başarılı sporcular olarak topluma uyum sağlamaları için Paralimpik spor kursları düzenleyeceğiz.