Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde yapılan toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş,  Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) Şube Müdürü Ahmet Tarakçı, SEM Şefi İzzet Güneş, SEM Memur Belgin Çello, SEM Güreş Baş antrenörü Erdal Bal, Güreş antrenörü Duran Kaşten ve sporcu velilerinin katılımları ile Sporcu Eğitim Merkezi Veli toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Sporcu Eğitim Merkezimizde çalışmalara devam eden sporcuların performansları ve eğitim durumları hakkında velilere bilgi verildi. Bu bağlamda, sporcuların performansları ile ilgili olarak tutulan istatistiki bilgiler velilerle paylaşılarak, sporcularımızın sportif ve akademik başarılarının nasıl daha yükseğe çıkartarak, çocuklarımızın sosyal ve kültürel açıdan da kişisel gelişimleri değerlendirildi.

Toplantıya katılımın yüksek oluşundan dolayı velilere teşekkür eden İl Müdürü Şaban Güneş konuşmasına Mersin'de Güreş sporu adına yapılan  çalışmalarla ilgili bilgi vererek şöyle devam etti;  "Sporcu Eğitim Merkezimizde eğitim gören sporcularımıza Kıymetli hocalarımız ve çalışma arkadaşlarımız olsun çocuklarımızın her türlü ihtiyacını gidererek gerekli ilgi ve alakayı gösteriyoruz. Zaman zaman kendilerini gerek antrenmanlarında gerekse konakladıkları yerlerde ziyaret ederek herhangi bir ihtiyaçları olup olmadıklarını soruyoruz. Tabi ki ne kadar sorsakta onlara her türlü imkanı sunsakta yaşları itibariyle onlarda sizleri özlüyorlar. Bu ilgi ve alaka bizler ne yaparsak yapalım gerçek anne ve babalarının yerini doldurmamız mümkün değil. Neticede her hafta sonu çocuklarımızı sizlerle biraya gelmeleri için evlerine yolluyoruz. En azından bir hafta sonu da olsa çocuklarımız sizlere olan özlemlerini gideriyorlar. Çocuklarımızın aile özlemi dışında bir sıkıntılarının olduğu kanaatinde değilim. Bu bağlamda hem çalışma arkadaşlarımızı hem de sizleri tebrik ediyorum. Gerçekten çocuklarımızın hepsi de saygılı, pırıl pırıl, tertemiz ve vatanperver çocuklar. İnşallah temennimiz de bu çocuklarımızın şanlı bayrağımızı uluslararası arena da göndere çektirmeleri. Ayrıca Ekmeklerini ve geleceklerini sağlayabilecek birer birey yetiştirebilirsek ne mutlu bize. Bizim bütün mücadelemiz ve çabamız bu doğrultuda. Bu yıl çocuklarımızın kaldıkları mekanı modelinize ettik. Bu bağlamda ranza sisteminden vazgeçtik ve çocuklarımızın kaldıkları odalarını elden geçirerek daha güzel bir ortamda kalmalarını sağladık. Gerek Yemekhane personellerimiz olsun gerekse çalışma arkadaşlarımız olsun çocuklarımıza birer abla ve anne şefkati ile yaklaşıyorlar. İl müdürlüğü olarakta onların bütün ihtiyaçlarını burada gidermeye çalışıyoruz. Bu hususta siz Velilerimizinde talep ve önerileri varsa dinleyip yerine getirmeye hazırız. Bunların dışında sağ olsun Gençlik ve Spor Bakanlığımız yeni projeler ve uygulamalar başlatıyor. Bunlarla ilgili arkadaşlar sizlere gerekli bilgileri verecekler. Özellikle sporcularımızın eğitimi hususunda arkadaşlarımızla yaptığımız konuşmalarda neler yapabiliriz dedik. Belki çocuklarımız eğitimlerinde kendileri bir yön çiziyor ama onun yönünü çizerken de özellikle derslerini aksatmamaları gerekiyor. Bu vesile ile üç öğretmen arkadaşımız Sporcu Eğitim Merkezimizde görevlendirmelerini yaptık. Çocuklarımızın akşam derslerine yardımcı olsun ve onlara Etüd yaptırsın diye. Çünkü bugün Üniversiteye de gitse bu alt yapıyı alması gerekiyor. Bilgili kültürlü ve donanımlı bir sporcudan daha da güzel başarılar elde edileceği kanaatindeyim. Ben tekrar buraya gelmenizden dolayı hepinizi saygı ile selamlıyorum.”dedi.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş'in konuşmalarının ardından veliler kendilerini tanıtarak görüş ve önerilerini dile getirdiler.