9-11 Kasım 2017 tarihleri arasında Çin'in Kaihua şehrinde yapılan Dünya Kadınlar Petank Şampiyonasında altın nokta disiplininde üçüncü olarak ülkemize ilk kez madalya kazandırarak ismini Türk Bocce Tarihine yazdıran Mersinli  Milli Sporcu Hilal Çaputlu’yu İl Müdürümüz Şaban GÜNEŞ, tebrik ederek plaketle ödüllendirdi.

Dünya Şampiyonasında üçüncü olarak Ülkemizi ve ilimizi başarıyla temsil etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Milli sporcu Hilal Çaputlu; “ Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteklerinin yanı sıra Mersinde Avrupa’nın en iyi bocce tesislerinde deneyimli hocam Bülent Sümra ile antrenman yaparak bu başarıyı elde ettim. Desteklerini esirgemeyen Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş’e teşekkür ediyorum” dedi.

Milli sporcu Hilal Çaputlu’yu antrenörü Bülent Sümra İle birlikte makamında kabul eden İl Müdürümüz Şaban Güneş,  Çin’de düzenlenen Dünya şampiyonasında Mersinli bir sporcunun Bocce branşında Dünya üçüncü olmasının onur verici olduğunu belirterek,” sporcumuzu yürekten kutluyor, başarısının devamını diliyorum. Uluslararası arenada Ay-yıldızlı bayrağımızı gönlerde dalgalandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bocce Milli takım antrenörü Bülent Sümra; “ sporcumuzu kutluyor, desteklerinden dolayı Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Şaban Güneş'e sporcularım adına teşekkür ediyorum. 2018 Yılının Haziran ayında ispanyada yapılacak olan Akdeniz oyunlarında ülkemizi temsil etmek için seçmelere hazırlıklarımız Mersin Bocce Tesislerinde devam ediyor dedi.