Mersinli Sporcular Uluslar arası organizasyonlarda her geçen gün başarı ile dönüyor.

Çin'in Kaihau Şehrinde Yapılan 16. Dünya Kadınlar Bocce Petank Şampiyonasında Sporcumuz Hilal Çaputlu Petank Altın Nokta Atışlarında 42 ülke sporcuları arasından ilk üçe girerek Dünya üçüncüsü olarak bronz madalya aldı.

11-12 Kasım 2017 Tarihleri Arasında Edirne'de Yapılan 19. Balkan Taekwondo Şampiyonasında 49 Kg'da Sporcumuz Melisa Karsandı Balkan Şampiyonu olarak ülkemize altın madalya kazandırılırken, Büyük Bayanlar 53 Kg'da Sporcumuz Yaren Atmaca ise Balkan 3.sü Olarak Bronz Madalya Aldı.

Moldova’da 19 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Gagauz Boks Şampiyonası’nda Ülkemizi temsil eden Mersinli sporcularımız 52 Kg Muhammet Saçlı Şampiyon olurken, 57 Kg Mizan Aykol ikincilik elde etme başarısı göstermişlerdir.

Mersin sporcularının son zamanlarda artarak devam eden başarının  tesadüfî olmadığını vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Şaban GÜNEŞ; “ Mersin’deki spor tesislerimiz Avrupa’nın en önemli spor tesisleri kapasitesi ve kalitesindedir. Tesislerimizde deneyimli ve tecrübeli antrenörlerimizle antrenman yapan sporcularımız her geçen gün turnuvalardan başarılarla dönmektedirler.

Uluslararası Turnuvalarda üstün performanslarıyla ülkemizi başarıyla temsil eden Milli sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.