Spor Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın 2006 yılından itibaren sürdürmekte olduğu Sporcu Çocukların Beslenmesi ve Sağlık Durumlarının Geliştirilmesi projesi kapsamında genel sağlık taraması ve performans testleri yapıldı. Mersin ve Adana’dan 61 SEM (Sporcu Eğitim Merkezi) sporcusuna yapılan taramalar Spor Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’ndan gelen 16 kişilik uzman ekip yapılıyor.

Muayeneleri takiben elde edilen veriler doğrultusunda sporculara ve antrenörlere aktif katılımlı olarak genel vücut bakımı, sağlık bilgisi, sağlıklı beslenme, sporda ilk yardım, doping, parazitlerden korunma, yiyecek ve içeceklerin temizliği, okuma alışkanlığının edinilmesi ve sporda motivasyonun önemi gibi konularda bilgiler verildi. 

Yapılan bu taramalarda sporcular durarak ileri uzun atlama, kısa mesafe koşu, durarak yukarı zıplama, mekik koşu yaptırılarak sezon öncesi performansları ölçüldü. Yapılan taramaların amacı, Sporcu Eğitim Merkezindeki sporcularımızın eğitim ve öğrenimlerini aksatmadan elit sporcu olarak yetişmelerini sağlamak. Türk sporu için gerçekten çok önemli bir çalışma olan uygulama, yetenekli oldukları tespit edilen küçük yaştaki çocukların Sporcu Eğitim Merkezlerine alınarak 18 yaşına kadar bilinçli ve sağlıklı bir şekilde verilen eğitimler sayesinde geleceğin sporcuları hazırlanıyor.