Mersin Üniversitesi Uğur Oral Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Panele konuşmacı olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürümüz Ali Osman Bebek, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, Mersin Üniversitesi BESYO Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nevzat Demirci, BESYO Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Fatma Çepikkurt, Milli Sporcu Yusuf Dikeç, Milli Sporcu Miray Ulaş ve Mersin İdman Yurdu Futbolcusu Nurullah Kaya katıldı.

Panelin açılışında konuşan Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş şunları söyledi; “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte Amatör spora çare ve çözüm üretme noktasında gerekli desteği vermektedir. Amacımız ulusal ve uluslar arası dereceler yapan yüzün üzerinde olan milli sporcularımızı ödüllendirerek spora yeni başlayan gençlerimize örnek teşkil etmelerini önemsiyoruz. Ayrıca Amatör sporu gündem de tutmak Mersin spor kamuoyunun gündeminde tutmak bunun için bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Bir kez daha teşekkür ediyor Amatör Spor haftasını kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Amatör Spor Haftası münasebetiyle Panelde bir konuşma yapan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürümüz Ali Osman Bebek Amatör Spor Haftasının önemine vurgu yaparak konuşmasına şöyle devam etti; “ 09-15 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Amatör Spor Haftası' Programı kapsamında Mersin Üniversitesinde düzenlediğimiz Panelin verimli geçeceğine inanıyorum. Hiç kuşku yok ki Ülkemizin teminatı olan gençlerimizi sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için ilgi duydukları spor branşlarına yönlendirmek ve en temel görevlerimiz arasında bulunmaktadır. Bizler sporu her yaştan vatandaşımıza ulaştırmak, 7’den 70’e her kesimden insanımızı sporla buluşturmak ve amatör ruhu yaşatmak için elimizden gelen bütün gayreti gece gündüz demeden yerine getiriyoruz. Mersin’de 88750 Lisanslı sporcu sayısına sahibiz. Ayrıca Akdeniz oyunlarından dolayı tesis zengini olan ilimizde hemen hemen bütün spor branşların tesisleri yapıldı. İl müdürlüğü olarak bu tesislerin kullanımı adına elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. İl müdürlüğü olarak spor yapmak isteyen herkesi tesislerimizde spor yapmaya bekliyoruz.”

Yaklaşık iki saat süren Panele katılan konuşmacılar öğrencilere kendi başarı öyküleri ve kariyerleriyle ilgili bilgiler anlatırken, kendilerini dinleyen öğrencilerin sorularını yanıtladılar. Amatör Spor Haftası etkinlikleri hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.