Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan, her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası bu yıl 09-15 Ekim 2017 tarihleri arasında tüm 81 İlde farklı etkinliklerle kutlanacak.

İlimizde de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri bugün Cumhuriyet Meydanı'nda Mersin Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Şaban Güneş ile Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş tarafından İl Müdürlüğümüz çelenginin Atatürk anıtına bırakılması ile başladı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Mersin Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Şaban Güneş, Amatör ruhun sporun temel alt yapısı olduğunu belirterek, “Amatör ruhunu kaybetmeyen her sporcu, mutlaka hedeflerine ulaşacaktır” dedi.

Amatör Spor Haftası kapsamında çeşitli etkinliklerle branşların sporseverlere tanıtılacağını kaydeden Güneş, “Halkımızı, yaşam boyu spor içerisinde tutmak ve gerçekten yetenekli sporcuları tespit ederek, onları gerekli yerlere teşvik ederek önlerini açmayı hedefliyoruz. Tüm Mersin halkını etkinliklerimize davet ediyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törenin ardından Cumhuriyet Meydanı, Çamlıbel Askerlik Şubesi, Müftü Köprüsü güzergahında yapılan Kortej Yürüyüşü Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda son buldu.

09-15 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri; çeşitli spor branşlarında yapılacak müsabakalar, 13 Ekim Cuma günü saat 14.00’da Mersin Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek olan Panel ve 15 Ekim Pazar günü saat 15.00’da Mersin Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nda (ASKF) düzenlenecek olan 'Yılın Enleri Ödül Töreni' ile tamamlanacak.

AMATÖR SPOR HAFTASINDA YAPILACAK DİĞER ETKİNLİKLER

13 Ekim 2017 Cuma

Panel: Mersin Üniversitesi Konferans Salonu -Saat: 14.00

15 Ekim 2017 Pazar

Yılın En'leri Ödül Töreni (Amatör Spor Haftası Kapanış Programı): ASKF-Saat: 15.00

SPORTİF ETKİNLİKLER

09-13 Ekim 2017

Amatör Spor Haftası Hentbol Müsabakaları - Seyfi Alanya Spor Salonu

09-12 Ekim 2017

Amatör Spor Haftası Voleybol Müsabakaları - Toroslar Bin Kişilik Spor Salonu

11 Ekim 2017

Amatör Spor Haftası Kros Yarışları - 68'ler Barış ve Kardeşlik Ormanı

12-13 Ekim 2017

Amatör Spor Haftası Ferdi Masa Tenisi Turnuvası - Servet Tazegül Spor Salonu