Mersin cup 3 Challenger Tenis Turnuvası'nda, tek erkekler finalinde İspanyol rakibini yenen Bosna Hersekli tenisçi Damir Dzumhur şampiyon oldu.

Mersin Tenis Kompleksi'nde düzenlenen turnuvanın son gününde tek erkeklerde şampiyonluk için korta çıkan Damir Dzumhur ile Pere Riba, şampiyonluk için mücadele etti. 7-13 Nisan 2014 tarihleri arasında Dünya sıralamasında ilk sıraları zorlayan 33 ülkenin 105 ünlü tenisçisi ATP Challenger turnuvasının son gününde tek erkeklerde, İspanyol tenisçi Pere Riba ile Bosna Hersekli tenisçi Damir Dzumhur final maçında karşılaştı. İspanyol rakibini 2-0 yenen Damir Dzumhur, turnuvanın şampiyonu oldu.

Mersin Tenis Kompleksi Merkez Kortta oynanan karşılaşmayı Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Osman Tural, TTF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atakan, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Salman Malkoç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Tenis Kulübü Başkanı Birol Gelbul ve çok sayıda tenis sever izledi.
Çekişmeli geçen karşılaşmada her iki tenisçide kupaya sahip olmak için mücadele etti. Turnuvanın en iddialı isimlerinden İspanyol tenisçi Pere Riba, rakibi karşısında sakatlığı nedeni ile zorlansa da yaptığı sayılar ile mücadeleyi bırakmadı. Kıran kırana geçen mücadelenin ilk setini tek sayı fark ile Damir Dzumhur aldı. Yaklaşık bir saat süren ilk setin ardından oynanan ikinci sette Pere Riba'nın performansı sakatlığı nedeni ile düştü. İkinci sette rakibi karşısında çok fazla zorlanmayan Dzumhur, ikinci seti de 6-3 alarak tek erkeklerin şampiyonu oldu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, amaçlarının çok sporcu yetiştirmek olduğunu ifade ederek, Gönül isterdi ki burada iki Türk sporcu ile final oynayalım. İşte bizim nihai amacımız bu tür turnuvalarda daha çok sporcu ile yer alabilmek. Bu gün yönetim kurulu toplantımızda karar verdik. Mersin'i pilot il olarak başlayacağımız bir proje ile tenisin merkezi haline getireceğiz. Mersin'de güzel insanlar, güzel iklim ve tesisiler var. Bize düşen burayı adam gibi kullanıp güzel sporcular yetiştirmek. Beraberce Mersin'i bir tenis merkezi, bir tenis üretim merkezi haline getirmek için güzel şeyler yapacağız. Önemli olan sporcu yetiştirmek. Çok sporcu yetiştirirsek, iyi sporcular yetiştirirsek tenis o zaman gelişir dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, turnuvanın galibi Damir Dzumhur'a kupasını takdim etti. İkinci olan tenisçi Pere Riba'ya ise kupasını TTF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atakan verdi.