GÜNEŞ mesajında; “30 Ağustos….Bir destanın, dirilişin, şaha kalkmanın öyküsü…Bir Milletin esarete başkaldırışının, imanını son teknoloji silahlara siper ederek yaktığı bağımsızlık ateşinin adıdır 30 Ağustos… Bu zafer aziz milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve kahramanlıklardan biridir. Tarih sayfasından silinmek istenen bir milletin; vatanını, toprağını, ezanını, bayrağını canı pahasına nasıl savunulacağının dersini veren ve tüm cihana gösteren ibretlik bir vesikanın adıdır 30 Ağustos…

Bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımız ile iman gücünün çok büyük bedeller ödenerek teyit edildiği yer olan bu destan, aynı zamanda azmin ve iman sevgisinin teknolojiye galip geldiği tarihte eşine çok az rastlanan bir dirilişin sembolüdür.

                “Bir gül bahçesine girercesine” toprağa düşen kınalı kuzular, dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle elde ettikleri kahramanlığı tarih sayfalarına kanlarıyla kazımışlardır. 7’den 70’e cepheye koşan kınalı kuzuların, bin bir zorluk içerisinde Anadolu’da yaktıkları ateş, kendimizde Kurtuluş Savaşını verecek gücü bulmamızı sağlamış ve sonrasında yeni bir devletimizin kurulmasına imkan sağlamıştır.

 

                Bundan 95 Yıl önce Dumlupınar’da aziz şehitlerimizin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla tescil edilen iradeye bugünde sahibiz. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda 'Büyük Taarruz' ruhunun ne kadar diri olduğunun ifadesidir.O gece, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Sünni'si ve Alevi'siyle tüm Türkiye, ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmiştir.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak buradan gençlerimize seslenmek istiyorum… Sevgili Gençler; tarihimizi iyi okuyun, iyi anlayın. Ecdadımızın fedakarlıklarını, azmi, imanı, bayrak ve vatan sevgisini iyi anlayın. İyi anlayın ki siz geleceğimizin teminatları sonraki nesillere daha iyi aktarabilsin. Sevgili gençler; “Biz aslında kimiz?” diye son günlerin modası olan soruya yanıt bulmak için sizlere Çanakkaleye gitmeniz tavsiyesinde bulunuyorum. Gidin ve orda kefensiz yatan ecdadınızın verdiği kahramanlık öyküsünü yerinde görün. Anadolu’dan Ortadoğu’ya, Balkanlardan Kuzey Afrika’ya kadar kökeni, rengi, ırkı ne olursa olsun Mehmedler, aynı dava uğrunda bütün cephelerde bir araya gelip aynı toprağa kanlarını akıtmışlardır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos zaferimizi tekrar kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu zaferde payı olan tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum”

 

                                                                                                           Şaban GÜNEŞ

                                                                              Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü