Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katılacak olan Mersin Milli Bocce ekibini  antrenörleri ile birlikte İl Müdürümüz Şaban GÜNEŞ makamında kabul etti.

 

Avrupa ve Dünya Şampiyonası öncesi Milli sporcularla birlikte Toroslar İlçe Müdürümüz Bülent Saygan, Bocce Bowling Dart Federasyonu Mersin İl Temselcisi Niyazi Kutlay, bocce antrenörleri Bülent Sümra ve Barış Şahin İl Müdürümüz Şaban Güneş’i makamında ziyaret ettiler.

 

Mersin’in Bocce sporunda başarılı Milli Sporcular yetiştirdiğine dikkat çeken İl Müdürümüz Şaban GÜNEŞ, turnuvalarda ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil ettiklerinden dolayı sporcuları ve antrenörleri kutladı.

Güneş;“Milli takıma ençok sporcu kazandıran bölgeyiz.Bunun en önemli unsurlarından biride Avrupanın en iyi bocce tesislerinden birine sahip olmamızdır.Sporcular iyi tesislerde daha verimli çalışma imkanı buluyor.Bunun sonucundada başarı geliyor”dedi.Güneş,Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ilimizi ve ülkemizi temsil edecek olan Milli sporculara başarılar diledi.

 

 

Bocce Bowling Dart Federasyonu Mersin İl Temselcisi Niyazi Kutlay Avrupa Ve Dünya Şampiyonlarında ilimizi temsil edecek Mili Sporcuların madalyalarla döneceklerini vurgulayarak; “Mersin bocce ekibi elde ettiği başarılarla ülke sıralamasında en üst seviyededir. Milli takıma en fazla sporcu Mersin’den gitmektedir. Mersin’li Milli   Bocce sporcularımız Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında iyi sonuçlar alarak ülkemize madalyalarla döneceklerine inancım tamdır” dedi.

 

                05-07 Ağustos 2017 tarihinde Ankara’da yapılan Bocce Milli takım seçmelerinde Milli takıma giren sporcularımızdan;

 

Seyfeddin Abik 23-26 Ağustosta İtalya da yapılacak olan Raffa Gençler Avrupa Şampiyonasında,  

18-24 Eylül de Fas Casablanca da yapilacak olan Volo Erkekler Dünya Şampiyonasında Mehmet Can YAKIN,

 Fransa da 21-24 Eylül de yapılacak olan  Petank Ümit Kadınlar Avrupa Şampiyonasında Dilber Dağ, 

Kasım ayında Çin de yapılacak Dünya Gençler ve Kadınlar Petank Şampiyonasında Hilal Çaputlu ve Turan Işıkfener ülkemizi uluslararası platformda temsil edecekler.

 

17-23 Eylül 2017 tarihlerinde Fas/Casablanca’da yapılacak olan “Erkekler Volo Dünya Şampiyonasında Bocce Bowling Dart Federasyonu Mersin İl Temselcisi Niyazi Kutlay Milli Takım antrenörü olarak görev yapacak.