OLİMPİK KULAÇLAR YAŞ GRUPLARI KIŞ İL SEÇME MÜSABAKALARI REGLAMANI YÜZME

27.03.2015

OLİMPİK KULAÇLAR YAŞ GRUPLARI

KIŞ İL  SEÇME MÜSABAKALARI

 

 

MÜSABAKA TARİHİ                                            27-28-29 MART 2015 Saat:10.00

MÜSABAKA YERİ                                                 Mersin Olimpik  Yüzme Havuzu 25m

MÜSABAKA TEKNİK TOPLANTI                      : 27 Mart 2015 Saat:17:00  

  Olimpik Yüzme Havuzu Toplantı Salonu

HAKEM TOPLANTISI                                           : 27 MART 2015 Saat:17:00

                                                                                     Olimpik Yüzme Havuzu Toplantı Salonu

MÜSABAKA KURALLARI:

 

YAŞ GRUPLARI MÜSABAKA GENEL TALIMATLARI

 

1.       Müsabakalarda TYF yönetmelik ve talimatları çerçevesinde gerçekleşecektir.  TYF’nin hali hazırda internette yayında bulunan TYF Müsabaka Genel ve Katılım kuralları ile revizyonu geçerlidir. Yarışmalarda FINA kuralları uygulanacaktır.

2.       Müsabakalar sırasında  Başhakem tarafından gerekli görüldüğü durumlarda baş üstü start uygulaması yapılabilecektir.                         

3.       Bayrak Takım Listeleri ilgili seans öncesinde müsabaka sekretaryasına teslim edilecek, daha sonra getirilecek listeler sekretarya tarafından alınmayacaktır.

4.       Müsabakalarda itirazlar Kulüp yetkilisi tarafından yazılı olarak Başhakeme yapılacak olup, itirazlar söz konusu yarışının bitiminden 30 dakika içerisinde itiraz bedeli ile birlikte yapılmalıdır. İtiraz bedeli 350TL.dir.   

5.       Yarışmalarda diskalifiye olması durumunda diskalifiye sebebi anons edilmeyecek ancak sonuç listelerinde açıklamalı olarak yayınlanacaktır.

6.       Müsabakaların yapılacağı havuz yarışlar başlamadan ve açılış töreninden  15 dakika önce boşaltılacaktır.

7.       Müsabaka esnasında olabilecek eylem ve diskalifiyelere itiraz bedeli tutanakla doğrudan Müsabaka Başhakemine teslim edilir.

8.       Türkiye Yüzme Federasyonu iş bu reglemanda her türlü değişiklik yapma ve iptal etme hakkına sahiptir.

9.       Sporcuların illerinde elde ettikleri derecelerin geçerlilik kazanabilmesi için derecenin yüzüldüğü yarışın Türkiye Yüzme Federasyonu gözlemcisinin yarışta hazır bulunarak yarış sonuçlarını onaylamış olarak Türkiye Yüzme Federasyonuna ulaşmış olması gerekmektedir.

10.   Kulüplerin müsabaka iştirak listelerinin başvurularını ilgili müsabaka reglamanında belirtilen tarih saat'e kadar TYF/İlgili bölge yarışma kayıt sisteminden “SPLASH MÜSABAKA PROGRAMINI” kullanarak  yapmaları gerekmektedir. Formun geçerli olması için tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru olarak doldurulması gerekmektedir.

11.   23 Nisan Müsabakalarında bir kulüp en fazla 1 takım ile bayrak yarışında yer alabilir. Bayrak müsabakasında kulüpler kadrolarında davet edilmeyen 1 sporcuyu kadrolarında bulundurabilirler. Bu sporcu sadece bayrak yarışlarında yüzebilir.

12.   Son başvuru tarihinin ardından Türkiye Yüzme Federasyonu veya İlgili Bölge tarafından yarışmaya 1 hafta önce giriş kontrol listeleri yayınlanacak ve 2 gün süre ile itirazlar ve düzeltmeler toplanacaktır.

13.   Yarışmadan 1 gün önce start listeleri yayınlanacak, start listeleri teknik toplantıda ibraz edilecek belgeli sağlık durumları haricinde kesinlikle  sporcu çıkarma, sporcu ve yarış eklemesi, derece düzeltmesi  yapılmayacaktır.

14.   Müsabakaların seans başlangıç saatleri Bölge Reglamanı programında veya Teknik toplantıda bildirilecektir.

  1. Müsabakalara lisanslı yüzücüler kabul edilecektir.
  2. 23 Nisan Şenlikleri finallerine derece vermek için, illerde yapılan bayrak yarışmalarında diskalifiye olan takımlar ile müsabakalara katılmayan takımlar, final müsabakalarında takım çıkartma kriterini yerine getiriyorlar ise derece vermeden (NT) yarışabileceklerdir. Derecesi olan takımlar dereceleri ile finallere katılabileceklerdir.
  3. Bir sporcu il elemelerinde 2 mecburi, 2 seçmeli ve 2 isteği toplam en fazla 6 müsabakada yarışabilir. Sporcular 23 Nisan Final müsabakaları seçmelerinde ise en fazla 6 müsabakada yarışır bu seçmeler sonucu yalnızca davet edildikleri müsabakalarda Finalde yarışabilirler.

 

            Müsabaka Programı;

27-28-29 MART 2015

 

  1. Gün (akşam 18:00)

2. Gün (sabah10:00)

3. Gün sabah   10:00                    

200M Karışık

50m Kelebek

50m Kurbağalama    

4x50m Serbest Bayrak

100m Sırtüstü

100m Serbest           

200m Serbest (11 Yaş)

400m Serbest (11 Yaş)

*100m Karışık             

400m Serbest (12 Yaş)

 

200m Serbest (12 Yaş)

                                      

 

2.gün akşam

 3.gün akşam

 

50m serbest

50m Sırtüstü

100m Kurbağalama

100m Kelebek

 

 4x50m karışık Bayrak